Workshops

De volgende workshops zijn mogelijk:
Handmassage workshop, 1 dagdeel van 2,5 uur.
Voetmassage workshop, 1 dagdeel van 2,5 uur.
Hoofdmassage workshop, 1 dagdeel van 2,5 uur.
Dagje uit met twee van bovenstaande workshops naar keuze en (stilte)wandeling.
Liefdevolle partnermassage, 2 dagdelen van 3,5 uur.

Onstaan van de workshops
Van november 2015 tot juli 2017 ben ik als vrijwilliger verbonden geweest aan Hospice de Populier in Bakel. Ik heb hand- en voetmassages gegeven aan gasten die daar zijn opgenomen in hun laatste levensfase. Of aan hun naasten.  Werk dat ik met veel dankbaarheid heb gedaan.
Dankbaar voor mijn eigen gezondheid op dat moment, dankbaar voor het vertrouwen dat ik kreeg van de gasten, hun familie en het team van de Populier.
Een massage in deze fase van het leven kan veel betekenen. Ontspanning, rust, vertrouwen in wat er komen gaat. Soms ontstaan er de eerste keren mooie gesprekken. En gaandeweg de weken komt er verstilling en overgave tijdens de massage. Heel bijzonder om daar deel van te mogen zijn.

Bij verzorgingshuis Alphonsus in Helmond werk ik mee aan de verwendagen. Ook voor mensen met dementie blijkt een handmassage heel rustgevend te zijn. Als naaste familie is dit een fijne manier om woordeloos in contact te zijn en een stukje ontspanning te bieden.
Ik heb dit zelf mogen ervaren tijdens de laatste levensjaren van mijn moeder.
Ook een hoofdmassage, gewoon terwijl iemand op een stoel zit, is een toegankelijke en heerlijke manier om iemand een half uurtje te helpen ontspannen.

Om het geven van massages toegankelijker te maken voor vrijwilligers en familieleden van zieken en mensen met dementie kun je bij mij een workshop hand-, voet- of hoofdmassage volgen. En natuurlijk kun je ook bij mij terecht voor een workshop als je iemand die niet ziek is een half uurtje ontspanning wilt kunnen geven. De workshops zijn in eerste instantie een cadeautje voor jezelf en daarna een terugkerend cadeautje voor een ander.

Hand-, voet- of hoofdmassage
In een 2,5 uur durende ochtend, middag of avond gaan we samen de kunst van het geven van een hand-, voet- of hoofdmassage onderzoeken.
De workshops zijn laagdrempelig, bij mij geen ingewikkelde grepen en vaste volgorde.
Je leert enkele eenvoudige massagegrepen die je als basis kunt gebruiken om telkens op terug te vallen.
Maar vooral wil ik je vertrouwen geven in het volgen van je eigen handen in contact met de ander.
Vertrouwen dat jouw hart weet wat er mag gebeuren. Vertrouwen op jouw liefdevolle aandacht voor de ander. En je laten ervaren dat het masseren van een ander zo ook een fijne en helende ervaring voor jezelf kan zijn.
Als hulpmiddel krijg je achteraf documentatie en een instructiefilmpje toegestuurd.

Kosten en aanmelding
Ik werk in de workshops met kleine groepjes van maximaal 4 personen.
De kosten voor een workshop zijn €  40 per persoon per dagdeel, inclusief gebruiken van handdoeken, olie en koffie of thee met iets lekkers.
Heb je een groepje van 2-4 personen waarmee je dit zou willen doen dan plan ik graag in overleg een exclusieve workshop voor jullie.
Aanmelden kan via info@rozemarijke.nl of telefonisch 06-37284433. Bel gerust voor meer informatie.

Dagje uit met collega’s, vriendinnen, zussen of andere samenstelling?
Een complete dag is ook mogelijk. ’s Morgens en ’s middags is er een workshop hand-, voet- of hoofdmassage naar keuze. We genieten tussen de middag van een potluck lunch (ieder draagt iets bij om te delen) met aansluitend een (stilte)wandeling door een prachtig stukje natuur. Bij mooi weer genieten we de lunch als picknick.
Mogelijk vanaf 2 personen. Kosten voor de gehele dag € 75 per persoon.

Kosten en aanmelding
Voor deze fijne dag met twee workshops naar keuze betaal je € 75 pp. Dit is inclusief gebruik van handdoeken, olie, koffie of thee en iets lekkers. Aanmelden kan via info@rozemarijke.nl of
telefonisch 06-37284433. Bel gerust voor meer informatie.

De ervaring van een deelneemster aan het Dagje uit:
Ik heb  het Dagje uit met de workshops hand- en voetmassage als heel fijn ervaren.
Rozemarijke heeft alle tijd voor je en legt in stapjes de verschillende massagetechnieken uit.
Door het eerst zelf te voelen en daarna toe te passen kun je zelf goed ervaren waar je op kunt letten.
Fijne opzet van de dag met na de lunch een wandeling, indien gewenst (deels) in stilte,  in een mooi bosrijk gebied met watertjes.
De massages zijn goed toe te passen bij je familie, vrienden en mensen die ziek zijn. Je voelt je geborgen en aangeraakt op een liefdevolle manier.
Veel succes vriendelijke groet Monique.

Workshop liefdevolle partnermassage
Vanuit mijn eigen sterke behoefte aan aanraking binnen mijn relatie en waar ik daarbij tegenaan liep, ontstond het verlangen om workshops te gaan geven voor partners.
Welkom daarom bij Rozemarijke’s liefdevolle partnermassage.
Heb je geen vaste partner? De workshop kun je ook prima volgen met een goede vriend of vriendin. Of met bijvoorbeeld een familielid waar je meer verbinding mee wilt ervaren.

Wat gaan we doen?
In twee dagdelen van 3,5 uur gaan jullie samen elkaars rug leren masseren. Ook de achterkant van de benen komt aan bod. De armen en het hoofd worden ook in de massage betrokken.
Indien gewenst kan ook gekozen worden om juist de voorkant van het lichaam onderwerp van de workshop te laten zijn.
In de workshop ligt de aandacht niet op het vergaren van technische massagekennis maar op het met liefdevolle aandacht aanraken van je partner. En het ervaren dat elke aanraking vanuit die liefdevolle aandacht een cadeautje voor je partner is.
Een workshop ook waarin je durft te gaan communiceren met je partner.
Waarin je als ontvanger van de massage uit durft te gaan spreken wat goed voelt voor jou en wat je als minder fijn ervaart.
Waarin je je als gever van de massage open durft te stellen voor feedback, leert deze niet als persoonlijk op te nemen maar als een uitnodiging om de ander te ontdekken.
Een gezamenlijke liefdevolle reis met gaandeweg de ontdekking dat je van mij helemaal niets hoeft te leren…………….. Dat je alleen maar vertrouwen hoeft te hebben, in jezelf en in elkaar.

Kosten en aanmelding
Voor deze dubbele workshop betaal je samen € 350. Dit is inclusief gebruik van handdoeken, olie, koffie of thee en iets lekkers. Aanmelden kan via info@rozemarijke.nl of telefonisch 06-37284433. Bel gerust voor meer informatie.

Ervaringen van twee deelnemers aan de partnermassage:
Wij hebben samen de cursus “liefdevolle partnermassage” gevolgd onder begeleiding van Rozemarijke. We hebben het beide als zeer fijn ervaren. Rozemarijke is erg goed in staat een fijne, open en vertrouwde sfeer te creëren. Er worden enkele basistechnieken aangeleerd. Rozemarijke geeft ruim aandacht aan het leren voelen. Hoe voelen de bewegingen aan voor jou als massagegever en als ontvanger. In twee sessies hebben we, zonder eerdere massage-ervaring vooraf, erg veel geleerd, óók over elkaars lichaam. De cursus vond plaats In de een mooie, sfeervolle en lekker verwarmde ruimte.
Ter ondersteuning hebben we achteraf ook nog wat documentatie en een filmpje ontvangen over de gebruikte technieken. We hebben nu onze eigen massagetafel aangeschaft en kunnen het geleerde nu verder in de praktijk brengen.
Groetjes Juul & Chantal

Wil je gaan ervaren wat masseren en gemasseerd worden met je doet in de relatie tot de ander?
Zet de stap, meldt je aan en wees welkom!

Liefs,
rozemarijke-woordmerk-website_01